Problem - Skrypt nie odpowiada

Problem - Skrypt nie odpowiada

Postprzez Wredot » 12 lis 2013, o 15:37

Witam
Dzisiaj na komputerze w pracy pojawił mi się taki problem:
Gra uruchamia się, pojawia się wybór serwera, a po kliknięciu w niego przeglądarka zawiesza się. Po kilku minutach zwiechy wyskakuje komunikat:
http://zapodaj.net/ce4c302578ea1.jpg.html

Od razu uprzedzam pytania:
1. Sprzęt jest szybki.
2. Nie instalowałem żadnych dodatków do przeglądarek wiec nic nie blokuje.
3. Wyczyściłem dane przeglądarki itp.
4. Ten błąd pojawia się na firefox oraz chrome.
5. Najważniejsze: w piątek 8 listopada gra działała normalnie - nie ma opcji żeby ktoś coś grzebał przy komputerze.
6. Nie piszcie w stylu "Usuń dodatek i grę" (plugin gface instalowałem ponownie na chrome i nie pomogło) bo nie o to chodzi, może ktoś się po prostu spotkał z tym samym problemem.
Obrazek
Avatar użytkownika
Wredot
 
Posty: 37
Dołączył(a): 21 paź 2013, o 20:22

Re: Problem - Skrypt nie odpowiada

Postprzez Kalsiver » 13 lis 2013, o 12:30

Zamknij, otwórz przeglądarke i pomoże :)
Mi pomaga :) ostatnio się zaczął pojawiać ten błąd jednostkowo.
Avatar użytkownika
Kalsiver
 
Posty: 82
Dołączył(a): 13 mar 2013, o 19:56

Re: Problem - Skrypt nie odpowiada

Postprzez Wredot » 13 lis 2013, o 12:43

Niestety ale to by było zbyt proste, nie pomaga reset przeglądarki ani wyczyszczenie danych przeglądarki.
Nie miałem już żadnego pomysłu więc:
- usunąłem GFACE z AppData,
- plugin GFACE,
- przeglądarke Chroome
- wyczyściłem rejestr
- przeskanowałem antywirusem (brak wirusów)
- wyłączyłem zaporę podczas nowej instalacji
... na firefoxie bez zmian a na chrome:
http://zapodaj.net/fc49ba87877e5.jpg.html

Nic innego nie przychodzi mi już do głowy... wygląda na to, że w pracy sobie nie pogram bo w domu działa mi normalnie :?
Obrazek
Avatar użytkownika
Wredot
 
Posty: 37
Dołączył(a): 21 paź 2013, o 20:22

Re: Problem - Skrypt nie odpowiada

Postprzez Kalsiver » 13 lis 2013, o 12:58

Jesli tylko w pracy ci nie działa to znaczy że z tamtym oprogramowaniom jest coś nie tak.
Avatar użytkownika
Kalsiver
 
Posty: 82
Dołączył(a): 13 mar 2013, o 19:56

Re: Problem - Skrypt nie odpowiada

Postprzez Wredot » 13 lis 2013, o 13:07

Pisałem na samej górze, że jeszcze w piatek w zeszłym tygodniu gra działała normalnie, przestała działać po weekendzie. Wiem, że pewnie na tym kompie mam coś nie tak tylko nie wiem co - a nie ukrywam, że chciał bym to naprawić bo instalacja nowego systemu w pracy + całe oprogramowanie którego używam to dla mnie dzień w plecy.

Poczytałem trochę o tym błędzie który pojawia się w CHROME i zauważyłem, że sporo osób ma podobny problem (gra działała normalnie i nagle przestała) - niestety nikt nie podał rozwiązania które by zadziałało (doradzają ponowną instalację pluginu, czyszczenie cashu itp), jednak coś musi powodować ten błąd wiec i musi być jakieś rozwiazanie ;)
Obrazek
Avatar użytkownika
Wredot
 
Posty: 37
Dołączył(a): 21 paź 2013, o 20:22

Re: Problem - Skrypt nie odpowiada

Postprzez Kalsiver » 13 lis 2013, o 21:14

Nagle przestała działać, ale jak to wygląda?
Nagle obraz staje i nic nie da się zrobić? wyłącza się w ogóle, czarny ekran czy jak?

Bo jak tylko obraz staje i nie reaguje nic, to trzeba zminimalizować gre i wrócić, i wtedy można grać dalej :)
Avatar użytkownika
Kalsiver
 
Posty: 82
Dołączył(a): 13 mar 2013, o 19:56

Re: Problem - Skrypt nie odpowiada

Postprzez Wredot » 13 lis 2013, o 22:02

No wszystko już napisałem ;)
Przyszedłem wczoraj do pracy i na firefoxie wystąpiła zwiecha ze skryptem... a na chrome drugi screen (że nie może załadować pluginu).
Obrazek
Avatar użytkownika
Wredot
 
Posty: 37
Dołączył(a): 21 paź 2013, o 20:22

Re: Problem - Skrypt nie odpowiada

Postprzez Kalsiver » 14 lis 2013, o 12:15

Nie masz poblokowanych portów przypadkiem?
Może stąd nie może pluginu odpalić?
Avatar użytkownika
Kalsiver
 
Posty: 82
Dołączył(a): 13 mar 2013, o 19:56

Re: Problem - Skrypt nie odpowiada

Postprzez Wredot » 15 lis 2013, o 12:03

Nie nie, nic nie jest blokowane. Na zień dzisiejszy jestem na 99% pewny, że to wina spyware. który jakimś cudem wkradł się do systemu i coś namieszał. Niestety nie udało mi się rozwiazać problemu, już kompletnie nie mam pomysłów... obawiam się. że bez reinstalacji gra nie zadziała.
Obrazek
Avatar użytkownika
Wredot
 
Posty: 37
Dołączył(a): 21 paź 2013, o 20:22


Powrót do Pomoc dla graczy

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość